Φασόλια κόκκινα με Χόρτα
Φασόλια κόκκινα με Χόρτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό κόκκινα ξερά φασόλια
  • 1/2 κιλό Σπανάκι
  • 1/2 κιλό άγρια Χόρτα
  • 1/4 κιλού φρέσκα Κρεμμυδάκι
  • 11/2 φλιτζάνι τσαγιού Λάδι
  • Άνηθος
  • Μαϊντανός
  • Σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ. Τα βράζουμε μόνο με νερό προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα στη φωτιά με ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σε ένα πυρέξ μεγάλο απλωνουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε τα φασόλια προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για ένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.