Σοφρίτο
Σοφρίτο
ΥΛΙΚΑ:
- 3 φιλέτα κοτόπουλου
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 πράσινες πιπεριές
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι κόλιανδρο
- 1-2 μικρές πιπεριές καυτερές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατίζουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτια και σιγοψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Παίρνουμε ένα μερος απο τις πιπεριές και τις χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Βάζουμε στο πιάτο 2-3 κουταλιές από την κρέμα πιπεριάς, από πάνω το κοτόπουλο, γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές και σερβίρουμε.