6 Ιουλίου 2020

Η Eλληνίδα που έμαθε τους Νεοϋρκέζους να τρώνε σπανακόπιτα


Νέα Υόρκη.-
Δεν ξεκινάμε μόνο εμείς τη μέρα μας με σπανακόπιτα, πεϊνιρλί, μπουγάτσα και κουλούρι. Και οι Νεοϋρκέζοι τα ξέρουν και, μάλιστα, σχηματίζουν ουρές έξω από το Pi Bakery στο Soho, όπου η Ρεγγίνα Κατωπόδη σερβίρει καθημερινά εκλεκτές ελληνικές σπεσιαλιτέ. Στο Pi, το οποίο παίζει με τη λέξη pie και ?βαφτίζει? ανάλογα και τις πίτες στο μενού (cheese pi, spinach pi και πάει λέγοντας), μπορείς να δοκιμάσεις στριφτή τυρόπιτα, πεϊνιρλί με κασέρι, κολοκυθόπιτα, μπουγάτσα, σπανακόπιτα κλασική με φέτα ή σπανακόπιτα με kale -γνωστό και ως λαχανίδα. Δίπλα τους βρίσκεις κουλούρι με σουσάμι που γίνεται και σάντουιτς και ελληνικό γιαούρτι, που όλα συνδυάζονται ιδανικά με ζεστά και κρύα ροφήματα -μέχρι και ελληνικό καφέ φτιάχνουν. Για κάτι ακόμα πιο χορταστικό, στο μενού υπάρχουν και κάποια πιάτα, όπως χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, μουσακάς και παστίτσιο, ενώ δεν λείπουν και τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλα και άλλα πολλά, μιας και η Ρεγγίνα Κατωπόδη έχει ένα ακόμη κατάστημα στην Astoria, το Artopolis, που είναι διάσημο για τα γλυκά του. Όσο για τη διακόσμηση, μιλάμε για ένα πολύ γουστόζικο χώρο με σήμα κατατεθέν τα χάλκινα ταψιά που έχουν μεταμορφωθεί σε μικρά τραπεζάκια. pibakerie.com