Τυροπιτάκια με δυόσμο
Τυροπιτάκια με δυόσμο

ΥΛΙΚΑ:
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζετε καταρχήν τη γέμιση. Βάζετε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και την πιέζετε με ένα πιρούνι να διαλυθεί σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε μέσα τα δύο αυγά και δουλεύετε το μείγμα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει ομοιογενές και τα αυγά να διαλυθούν μέσα στο τυρί. Προσθέτετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα δύο κουτάλια σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο. Δουλεύετε καλά το μείγμα και το αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί. Παίρνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες ίδιου πάχους. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες, ακουμπάτε στην άκρη τους ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τις διπλώνετε σε τριγωνάκι, ανασηκώνοντας την άκρη του φύλλου και διπλώνοντας μέχρι το τέλος. Λαδώνετε καλά ένα μεγάλο ταψί του φούρνου με ένα πινέλο και τοποθετείτε μέσα τα τρίγωνα. .Όταν γεμίσετε και την τελευταία λωρίδα και την κάνετε τριγωνάκι, αλείφετε τα τυροπιτάκια σας με μπόλικο λάδι. Τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 για περίπου 30-40 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα. Αν η παρέα έχει ...έρθει την ώρα που βγαίνουν από το φούρνο, μην καθυστερήσετε καθόλου. Σερβίρετέ τα ζεστά με μπιρίτσα ή τσίπουρο, κατά βούληση.