Μαρέγκα με χουρμάδες
Μαρέγκα με χουρμάδες

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 125 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 125 γρ. κομμένοι χουρμαδες
  • 125 γρ. κομμένα καρύδια
  • Για το τελειωμα:
  • 0,15 λίτρα κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
  • 50 γρ. καβουρντισμένη αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να σφίξουν. Προσθέστε τη ζάχαρη, λίγη κάθε φορά, ώσπου το μείγμα να σχηματίσει κορυφές. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και βάλτε τα με κουτάλι σε βουτυρωμένη φόρμα για κέϊκ 23 εκ. με κινητό πάτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς επί 40 λεπτά ώσπου να ροδίσει. Αφήστε στη φόρμα ώσπου να κρυώσει. Βάλτε το κέϊκ σε πιατέλα και διακοσμήστε με κρέμα και αμύγδαλα.