Τσίζκεϊκ με ζάχαρη
Τσίζκεϊκ με ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ:
  • 175 γρ. μπισκότα digestive
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τριμμένη κανέλλα
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 3 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού τριμμένη κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε τα τρίμματα του μπισκότου, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το βούτυρο και πιέστε στη βάση και στα πλάγια μιας φόρμας με κινητό πάτο 23 εκ. για φλάν. Βάλτε τα στο ψυγείο ώσπου να πήξουν. Χτυπήστε το τυρί κρέμα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας ώσπου να γίνουν ένα λείο μείγμα. Χύστε το μείγμα στη θήκη από μπισκότο και ψήστε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς επί 20 λεπτά. Ανακατέψτε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίστε την πάνω από το κέϊκ. Ξαναβάλτε στο φούρνο επί 15 λεπτά ή ώσπου να πήξει η γέμιση. Αφήστε στη φόρμα ώσπου να κρυώσει και μετά μεταφέρετε σε πιατέλα και διακοσμήστε με κρέμα.