Μπισκότα με λεμόνι
Μπισκότα με λεμόνι

ΥΛΙΚΑ:
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ.ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. ροσθέτουμε το αλεύρι, baking powder, τη σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα. Η ζύμη που θα πάρουμε δεν κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια, αλλά ούτε είναι σφιχτή. Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με την κανέλα. Κόβουμε ισόποσα κομμάτια ζύμης και τα κάνουμε μπαλάκια τα κυλάμε στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω τους . Στρώνουμε σε ταψί ένα φύλλο λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης με απόσταση στο ταψί. Στη συνέχεια πατάμε ελαφρά τις μπάλες ελαφρά να πλατύνουν. Ψήνουμε 10-12' λεπτά στο αερόθερμο στους 170° C Κελσίου. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε 10' λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή κουτιά.