ΠΟΥΤΙΓΚΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
  • ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φάκελος ζελέ λεμόνι
  • 3 κρόκους αυγού
  • ½ φλυτζάνι γάλα κρύο
  • 3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
  • 10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά. Όταν πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ? της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.