Κρουασάν καραμέλας
Κρουασάν καραμέλας

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 πακέτα ζύμη για κρουασάν
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ξηροί καρποί
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ νερό
  • κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε τη ζύμη για κρουασάν και όπως είναι κυλινδρική (μιας συγκεκριμένης μάρκας) την κόβουμε κάθετα σε 8 μικρές ροδέλες. Αλείφουμε λίγο βουτυράκι στο ταψάκι που θα τοποθετήσουμε τα κρουασανάκια και πασπαλίζουμε στο ταψάκι επίσης και λίγο καστανή ζάχαρη. Τοποθετούμε στο ταψάκι τα πρώτα 8 κρουασανάκια. Παράλληλα στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο με το λιγοστό νεράκι και όταν λιώσει ρίχνουμε και τη ζάχαρη με τους ξηρούς καρπούς. Όταν λιώσει και η ζάχαρη (δεν θέλει πολύ ώρα,1-2 λεπτά) περιχύνουμε το μισό μείγμα από τη ζάχαρη,το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς στα 8 κρουασανάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα. Έπειτα τοποθετούμε και τα άλλα 8 κρουασανάκια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.