Κρέμα καραμελέ
Κρέμα καραμελέ

ΥΛΙΚΑ:
  • 8 ποτήρια γάλα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 6 αυγά
  • 3/4 ποτήρι νερού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την καραμέλα βάζουμε σε ανοιχτό σκεύος τη ζάχαρη με 4-5 κ.σ. νερό και την ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί και να γίνει λίγο πηχτή. Την αδειάζουμε σε φορμάκια ομοιόμορφα. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Βγάζουμε τη φλούδα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Οταν κρυώσει χτυπάμε τα αβγά και τα αναμιγνύουμε με την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Εαν θέλουμε σουρώνουμε το μίγμα και το ρίχνουμε στα φορμάκια και τα ψήνουμε για 50' περίπου στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Σερβίρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα.