Μακαρονάδα με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι
Μακαρονάδα με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • 4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 6 ώριμες ντομάτες
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μ πολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, στους 200 C για 8?-10?, να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη. Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5?, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2?-3? να πάρει βράση. Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3?-4?, να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10?. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.