Μοσχάρι ριγανάτο
Μοσχάρι ριγανάτο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 κλωναράκια ρίγανη
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το νερό σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειασθεί και ανακατεύουμε συχνά. Μόλις πήξει η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.