Τηγανιά ξιδάτη με κρασί
Τηγανιά ξιδάτη με κρασί

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος το χοιρινό. Το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Το περιχύνουμε με το ξίδι και το αφήνουμε καλυμμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας και τη μαρινάτα στο τηγάνι.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 15΄, μέχρι να πιει τα υγρά του. Τότε προσθέτουμε και το κρασί.Αφήνουμε να σιγοβράσει ακόμα 15΄, μέχρι να πιει όλο το κρασί και να μείνει με το λάδι του.