Μπιφτέκια με Μουστάρδα
Μπιφτέκια με Μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ:
  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κουάκερ
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ?C για 1 ώρα και 15?. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50', τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25' περίπου ώσπου να ροδίσουν.