Βελουτέ πατάτας
Βελουτέ πατάτας

ΥΛΙΚΑ:
  • 600 γρ πατάτες
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 μλ ζωμό λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα
  • κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομματιά. Τα μαγειρεύετε σε λάδι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το ζωμό. Βράζετε για 25 με 30 λεπτά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάτε στο μίξερ και είναι έτοιμο.