Βελουτέ πατάτας
Βελουτέ πατάτας
ΥΛΙΚΑ:
- 600 γρ πατάτες
- 1 καρότο
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 500 μλ ζωμό λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- μοσχοκάρυδο
- κανέλα
- κάρυ
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομματιά.
Τα μαγειρεύετε σε λάδι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το ζωμό.
Βράζετε για 25 με 30 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Τα χτυπάτε στο μίξερ και είναι έτοιμο.