Ψαροκεφτέδες
Ψαροκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα
- 3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
- λίγο γάλα
- 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
- λίγη μουστάρδα
- χυμός ενός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμος
- μαϊντανός
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και σε λίγα λεπτά το στίβουμε.
Το βάζουμε σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια- εκτός από το αλεύρι, το οποίο θα προσθέσουμε
στο τέλος, λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι πολύ σφιχτή γιατί με το τηγάνισμα θα σφίξει κι άλλο. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, γιατί
σφίγγουν!
Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους- ή και μεγέθους μπουκιάς αν προτιμάμε-. Καλύτερα να είναι πλακουτσοί κάπως, ώστε να τηγανιστούν καλύτερα ως
μέσα.
Αν κολλάνε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο, τα βουτάμε σε αλεύρι.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο.