Πατάτες με πορτοκάλι
Πατάτες με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό μικρές πατάτες με τη φλούδα
  • αλάτι
  • ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα & χυμό από 1 μανταρίνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πατάτες τις τρίβουμε για να φύγουν τα χώματα και τις βράζουμε σε νερό με χονδρό αλάτι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τις ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τις αδειάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 220 βαθμούς. Συνοδεύουν ψητό κρέας ή γίνονται σαλάτα με πρασινάδες και βραστά αυγά.